3 dagen winter kamperen

3 dagen winters kampeeravontuur in Dalarna, Midden-Zweden

Tijdens dit avontuur in de sneeuw kamperen we in de winterse bossen van Midden-Zweden. We slapen in een grote tipi-tent die verwarmd wordt door een vuur en koken gezamenlijk boven dit kampvuur.
De luxe en het comfort van de moderne maatschappij zijn een flink eind van ons verwijderd. Dicht bij de natuur en de elementen leven we eenvoudig, maar op unieke wijze in de winterse elementen.

Data, prijs, deelnemers:

Deze reis kan geboekt worden van 15 december t/m maart. Data zijn flexibel.

De prijs van deze reis SEK2395:- per persoon

Het aantal deelnemers bedraagt minimaal 4 en maximaal 8.
Voor de mogelijkheden voor meer of minder deelnemers kunt u contact op nemen met Scandinavian Hiking.

Dit 3-daagse avontuur wordt aangeboden voor SEK 2395:-

Bij deze prijs zit inbegrepen:

alle maaltijden dag 1 t/m 3

begeleiding gedurende de gehele tocht

Bij de prijs zit NIET inbegrepen:

reis naar Zweden

Tijdens dit avontuur in de sneeuw kamperen we 3 dagen in de winterse bossen van Midden-Zweden. We slapen in een grote tipi-tent die verwarmd wordt door een vuur en koken gezamenlijk boven een kampvuur.
De luxe en het comfort van de moderne maatschappij zijn een flink eind van ons verwijderd. Dicht bij de natuur en de elementen leven we eenvoudig, maar op unieke wijze in de winterse elementen.
We leren hoe ons aan te passen aan het klimaat en hoe we kunnen genieten van de natuur ondanks – of eigenlijk dankzij – kou en sneeuw.
We maken tochten door de natuur en zullen één dag ons eigen verblijf bouwen van sneeuw (quinzee). Uiteraard kan de liefhebber hier ook een nachtje in doorbrengen.
Een leerzaam avontuur waarin maximaal van de winter kan worden genoten.

Deze reis is geschikt voor iedereen met een normale conditie en die zich zonder hinder kan bewegen in het bos en door de sneeuw.

Sneeuwschoenen zijn het gemakkelijkst om mee te verplaatsen. Voor de liefhebber kunnen ook ski’s worden geleverd. Dit zijn zeer robuuste ski’s met een binding waar normale bergschoenen in passen. Enige ski-ervaring is wel gewenst.
Ook de kou en de sneeuw maken kamperen lastiger dan normaal.

De activiteiten zullen worden aangepast aan de deelnemers. Genieten staat voorop.

Gezien het feit dat we in de wildernis zullen kamperen zal een toilet niet in de buurt te vinden zijn. Ook stromend water zal niet binnen handbereik zijn.
Enig aanpassing- en doorzettingsvermogen is soms vereist.

Van alle deelnemers wordt samenwerking gevraagd bij het koken, opzetten van de tent en dergelijke. We slapen ook bij elkaar in een grote tipitent.

De gehele tocht staat onder begeleiding van een ervaren en in Zweden opgeleide “fjäll- en vildmarksledare” (berg- en wildernisleider).

Deze staat voor een veilige en leerzame belevenis. Met kennis over natuur, klimaat en begeleiding van groepen wordt het een avontuur zonder onnodige risico’s en ongelukken.

Waar nodig en gewenst geeft de begeleiding instructie over kleding en bescherming tegen de elementen, en uitgebreide uitleg over navigatie met kaart en kompas.

Ongelukken en calamiteiten zijn nooit uit te sluiten. Een goed opgeleide begeleider kan dan van levensbelang zijn.

Share This