6 dagen winter expeditie

6-daagse ski-tocht door het winterse fjäll-landschap rond het meer Grövelsjön. 

Tijdens de tocht zullen we met de winter kennis maken op een unieke en indringende wijze. We verplaatsen ons op ski’s en zullen overnachten in een tent. Onze proviand en bagage nemen we mee in een slee die we achter ons aan trekken.

Data, prijs, deelnemers:

Deze reis kan geboekt worden in de maanden december t/m april. Data zijn flexibel.

De prijs van deze reis SEK7650:- per persoon

Het aantal deelnemers bedraagt minimaal 4 en maximaal 8.
Voor de mogelijkheden voor meer of minder deelnemers kunt u contact op nemen met Scandinavian Hiking.

Deze 6-daagse ski-tocht wordt aangeboden voor SEK 7650:-
Bij deze prijs zit inbegrepen:

 • 2 x overnachting en ontbijt op B&B Route 26
 • vervoer van B&B naar Grövelsjön en terug
 • alle maaltijden dag 1 t/m 6, m.u.v. diner dag 6
 • materieel
  • tent
  • kookgerei en brandstof
  • ski-slee(pulka)
  • spade
  • sneeuwschoenen
 • begeleiding gedurende de gehele tocht

Bij de prijs zit NIET inbegrepen:

 • reis naar Zweden
 • diner dag 6
 • huur van (toer)ski’s met stijgvellen

Locatie: Dit avontuur vindt plaats op de Grövelsjön-fjällen in de provincie Dalarna, Midden-Zweden. De exacte route van de ski-tocht hangt af van weersomstandigheden en het niveau van de groep.

Vragen: Heeft u vragen over benodigde uitrusting dan kunt u contact opnemen met ons. Bij boeking of serieuze interesse sturen we u graag een paklijst op met uitgebreide informatie.

6-daagse ski-tocht door het winterse fjäll-landschap rond het meer Grövelsjön. De tocht leidt ons in 6 dagen rond het Grövelsjön-meer, met het begin- en eindpunt in het vakantiedorpje wat vernoemd is naar het meer.

Tijdens de tocht zullen we met de winter kennis maken op een unieke en indringende wijze. We verplaatsen ons op ski’s en zullen overnachten in een tent. Onze proviand en bagage nemen we mee in een slee die we achter ons aan trekken. Op deze manier zijn we niet afhankelijk van vaste overnachtingsplekken en hebben we de tijd aan ons zelf. We zullen weinig meekrijgen van beschaving, een toilet komen we bijvoorbeeld niet tegen.

Afhankelijk van het weer en de deelnemers van de groep kan het tempo worden aangepast, zodat niemand boven zijn kunnen hoeft te presteren Het Grövelsjön fjäll-landschap vormt de zuidelijkste punt van de Zweedse fjäll keten. De fjällen zijn hier niet zo hoog en steil als in het noorden. Niettemin vormen de aanwezige hoogteverschillen voldoende uitdaging, zeker voor de beginnende skiër.

Het klimaat is zeer winters omdat de regio het verst verwijderd ligt van alle kustgebieden in het oosten en westen. Dit zorgt voor een echt landklimaat met droge en vooral koude winters. Ook dit vormt een spannende uitdaging voor de bezoeker. Het doel van de tocht is kennis maken met de winter op de fjäll en leren hoe een mens zich hier kan verplaatsen en overleven. Bovendien biedt deze tocht de mogelijkheden om op een verantwoorde wijze te genieten van het landschap en de elementen.

Deze reis is geschikt voor iedereen met een goede conditie en die zich zonder hinder kan verplaatsen op ski’s.

Veel langlaufervaring is niet vereist, maar het is wel een groot voordeel om wat ski ervaring te hebben.
Voor de zekerheid en het gemak nemen we ook een paar sneeuwschoenen mee.

Onze bagage nemen we mee in een slee die we achter ons aan trekken. Dit is comfortabeler dan met een rugzak, maar niettemin kost het kracht en energie.

Ook de kou en de sneeuw maken kamperen lastiger dan normaal. Normale taken kosten veel langer tijd.

Het tempo en de dag-afstanden zullen worden aangepast aan de deelnemers. Genieten staat voorop.

Gezien het feit dat we in de wildernis zullen kamperen zal een toilet niet vaak in de buurt te vinden zijn. Ook stromend water zal niet vaak binnen handbereik zijn.

Aanpassing- en doorzettingsvermogen is soms vereist.

Van alle deelnemers wordt samenwerking gevraagd bij het koken, opzetten van de tent en dergelijke.

De gehele tocht staat onder begeleiding van een ervaren en in Zweden opgeleide “fjäll- en vildmarksledare” (berg- en wildernisleider).

Deze staat voor een veilige en leerzame belevenis. Met kennis over natuur, klimaat en begeleiding van groepen wordt het een avontuur zonder onnodige risico’s en ongelukken.

Waar nodig en gewenst geeft de begeleiding instructie over kleding en bescherming tegen de elementen, en uitgebreide uitleg over navigatie met kaart en kompas.

Ongelukken en calamiteiten zijn nooit uit te sluiten. Een goed opgeleide begeleider kan dan van levensbelang zijn.