5 dagen Grövelsjön

5-daagse wandeling in natuurreservaat Långfjället/nationaalpark Femundsmarka , Midden- Zweden/Noorwegen.

Deze trekking leidt ons in 5 dagen door de fjällwereld van Zweden en Noorwegen rond het meer Grövelsjön. De fjällen rond het meer vormen het zuidelijkste deel van de bergketen die tot in het hoge noorden doorloopt. Dit is het begin van de échte fjällen van Zweden. Hier zijn de fjällen nog niet zo hoog en steil als in het noorden, maar niettemin wild, ruim en stil.

Tijdens deze trekking slapen we alleen in een tent, zodat we maximale vrijheid ervaren. We passen het tempo en de afstanden aan op de mogelijkheden en wensen van de deelnemers. Dit maakt deze reis in het bijzonder geschikt voor mensen die niet gewend zijn aan dit soort wandelreizen. Het is een uitstekende opstap naar verdere avonturen, wellicht op eigen hand. Ook voor gezinnen met kinderen voor deze wandelreis een kans om eens buiten de paden te treden.

De laatste wandeldag komen we aan op het Grövelsjön Fjällstation, een luxe herberg van de Zweedse toeristen vereniging (STF), waar we lekker zullen eten en overnachten.

Data, prijs, deelnemers:

Deze reis kan geboekt worden in de maanden juni t/m september. Data zijn flexibel.

De prijs van deze reis is vanaf SEK3950:- per persoon

Het aantal deelnemers bedraagt minimaal 4 en maximaal 12.
Voor de mogelijkheden voor meer of minder deelnemers kun je contact op nemen met Scandinavian Hiking.

Deze 5-daags avontuur wordt aangeboden vanaf SEK 3950:-

Bij deze prijs zit inbegrepen:

 • alle maaltijden dag 1 t/m 5, en ontbijt dag 6 m.u.v. ontbijt dag 1
 • materieel
  • tent
  • kookgerei en brandstof
  • slaapzak en slaapmat
 • overnachting Fjällstation
 • begeleiding gedurende de gehele tocht

Bij de prijs zit NIET inbegrepen:

 • reis naar Zweden / Grövelsjön
 • ontbijt dag 1

Prijs vanaf 4 personen: SEK 4950:-

Prijs vanaf 6 personen: SEK 4450:-

Prijs vanaf 8 personen: SEK 3950:-

Wandeling / hiken van 5 dagen over de het fjäll gebied rond het meer Grövelsjön. Het meer ligt in het noordelijkste puntje van de provincie Dalarna, Zweden en gedeeltelijk in Noorwegen. De fjällen rond het meer vormen het zuidelijkste deel van de bergketen die tot in het hoge noorden doorloopt. Dit is het begin van de échte fjällen van Zweden. Wel zijn de fjällen hier nog niet zo hoog en steil als in het noorden, maar niettemin wild, ruim en stil.

We zullen in vijf dagen een wandeling maken rond het meer en zo de natuur, wildernis en stilte beleven. We overnachten in een tent en zullen gedurende de vijf dagen dan ook weinig van de menselijke beschaving meekrijgen. Hoogstens treffen we andere wandelaars, of misschien wel Samen rendierhoeders. In ieder geval zullen we op ons zelf aangewezen zijn en zo maximaal kunnen genieten van de rust en schoonheid die de fjäll ons te bieden heeft. De route voert ons over twee zijden van de grens rond het meer.

Afhankelijk van de omstandigheden en de deelnemers van de groep kunnen wel indelen hoe lang we elke dag willen lopen. Niettemin lopen we wel rond het meer, dus er is een vast minimum aantal kilometers af te leggen. De laatste wandeldag komen we aan op het Grövelsjön Fjällstation, een luxe herberg van de Zweedse toeristen vereniging (STF), waar we lekker zullen eten en overnachten.

Deze reis is geschikt voor iedereen met een normale conditie en die zich zonder hinder kan bewegen in het bos en over stenen.

In overleg kan de wandeling gemakkelijk worden aangepast aan de capaciteiten van de deelnemers. Neem gerust contact op met Scandinavian Hiking bij twijfel.

Het wandelen op de fjäll, ook op de paden, kan voor de beginnende wandelaar best pittig zijn.

Het kamperen en het feit dat we vrijwel de hele tijd buiten zijn kunnen het af en toe wel zwaar maken. Vooral als dit een eerste keer is.

Gezien het feit dat we in de wildernis wandelen zal een toilet niet in de buurt te vinden zijn. Ook stromend water zal niet vaak binnen handbereik zijn.
Enig aanpassing- en doorzettingsvermogen is soms vereist.

Van alle deelnemers wordt samenwerking gevraagd bij het koken.

De gehele tocht staat onder begeleiding van een ervaren en in Zweden opgeleide “fjäll- en vildmarksledare” (berg- en wildernisleider).

Deze staat voor een veilige en leerzame belevenis. Met kennis over natuur, klimaat en begeleiding van groepen wordt het een avontuur zonder onnodige risico’s en ongelukken.

Waar nodig en gewenst geeft de begeleiding instructie over kleding en bescherming tegen de elementen, en uitgebreide uitleg over navigatie met kaart en kompas.

Ongelukken en calamiteiten zijn nooit uit te sluiten. Een goed opgeleide begeleider kan dan van levensbelang zijn.

Share This